Яким буде курс долара восени відносно гривні? Детальніше про це розповів економіст Віктор Скаршевський у програмі «Головне» на каналі «MY.UA».

За словами гостя програми, поки що немає жодних передумов для різкої зміни курсу долара. «Зараз навіть трохи переважають фактори для зміцнення гривні, що ми і спостерігаємо. Але з осені фактори зміцнення гривні трохи ослабляться», - розповідає він і додає, що в такому разі може відбутися певна девальвація.

Також Скаршевський повідомляє, що сьогодні склалася така ситуація, коли пропозиція валюти є, а попиту на неї немає. На його думку, це можна пояснити подорожчанням сировини, яку експортує Україна. «Метал, руда та зерно зараз знаходяться на семи, а то і десятирічних максимумах. Тому приплив валюти в Україну і збільшився», - пояснює він.

Економіст зазначає, що НБУ отримав чистий викуп валюти на суму 900 млн доларів, окрім цього, українці від початку цього року більше продали валюти, аніж купили: різниця становить 1,7 млрд доларів.

Також Скаршевський звертає увагу на те, що в Україні є нерезиденти, вони купують ОВДП, борг держави, і, відповідно, завозять валюту. «І коли вони заводять валюту і роблять її пропозицію, виходить, що вони грають на її зміцнення», - констатує експерт.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Скаршевський розповів, чи варто чекати в Україні різких масштабних криз.

Також Знай.ua писав про те, що Скаршевський попередив про прискорення зростання цін в Україні.