У новій програмі «Розвилка» з ведучою Любов'ю Завальнюк у студії Руслана Бізяєва політолог Руслан Бізяєв розповів, які б кроки до миру він порекомендував президентові.

«Перш ніж озвучувати кроки до миру в Україні, я б створив конструкцію, яка призведе до миру. В першу чергу повинен бути сучасний гуманітарний підхід. У гуманітарному плані Європа вже починає буксувати, а пострадянський простір взагалі відстав на років 25. Перше – це гуманітарна концепція, друге – це вибори і діалоги, третє – це політична реформа, четверте – це економічна реформа. І тільки в такому випадку можна виходити з готовою концепцією і з набором обов'язкових інструментів для її реалізації», - розповів він.

Бізяєв сказав, що в набір цих інструментів входять політичні, кадрові, фінансові, медійні та силові, а після цього треба міняти взагалі концепцію відносин влади і людей. Потрібно, щоб влада вийшла до людей, вважає він, і пояснила свої нелогічні дії обставинами, не про всі з яких можна розповідати з певних причин.

«Тому доведеться засучити рукава і чотири роки попрацювати, і коли ми це зробимо, то побачимо перше світло в кінці тунелю. Тому що президент світу – це два терміни або це дві різні людини з однією концепцією, але в будь-якому випадку концепція первинна. І тільки тоді через десять років ми з вами побачимо ту Україну, про яку говорили її батьки засновники. Президент світу повинен сказати, що він стане мостом між минулим і майбутнім і при ньому будуть сформовані нові політичні еліти», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що у ситуації, що склалася Україні треба змінювати всю систему економіки.

Також раніше для Знай.ua Охотин заявляв, що німецькі виборці налаштовані проросійськи.