Літні олімпійські ігри в Токіо сміливо можна назвати «бронзовою добою» України. Але з 19 олімпійських медалей українці здобули лише одне «золото», шість срібних нагород і аж 12 бронзових трофеїв. Про це у своєму блозі «Ще не вмерла» розповів політик, журналіст, поет і композитор Євген Рибчинський.

«Вперше у медальному заліку Україна опинилась у п’ятому десятку, на почесному 44 місці, - каже він. - Але цікаво інше. Зокрема, відносини нашої країни зі спортсменами країни-агресора, яка, між іншим, не мала права в Токіо ані нести свій триколор, ані називатися Росією. Нагадаю, російська агресія на сході забрала життя понад 13 тисяч українців. Але це, схоже, наших атлетів не сильно хвилює. Вони обіймаються з представниками Росії, ніби з рідними братами й сестрами. Приблизно, як Авель обіймав Каїна за мить до смерті».

І, тим не менш, фото, на якому 19-річна українка Ярослава Магучіх міцно обіймає представницю країни-агресора Марію Ласіцкене, обійшла весь західний світ.

«Західні партнери, м’яко кажучи, не розуміють: як же так, ви говорите, що у вас війна, а самі обіймаєтеся з ворогом? Щось тут не так. Бо навіть на олімпіаді не обіймає представник Ізраїлю, наприклад, палестинця, китаєць не обіймає японця, а індус пакистанця. Бо надто багато смертей між цими народами задля цьомочок і обіймашок. А у нас у мережах ціла армія кинулася захищати 19-річну медалістку з гаслами типу «Спорт поза політикою, вона ще мала і не розуміє, і чого ще не зробиш на радощах?», - міркує Рибчинський.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Знай.ua повідомляв думку Чубарова, що Крим повертати потрібно лише мирним шляхом: «Змусити Росію без гарячої війни, але піти з наших окупованих територій».

Також Знай.ua повідомляв, що Кремінь пояснив, якою мовою розмовляти українським футболістам: «Мова на брифінгах, вибачте, не державна».