Чи може в Україні з'явитися рішучий авторитарний лідер на зразок Ататюрка або де Голля – і якщо так, то до яких змін це призведе?

Це питання у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розглядає офіцер «Альфи» у відставці Андрій Дубовик.

«Якщо український Ататюрк стане сповідувати принцип «друзям все, іншим закон», то це вже буде диктатура. Але якщо лідер особистим прикладом покаже, що всі ми тут живемо за законом – такий варіант я підтримую. Або ми всі живемо за законом, або у нас буде така анархія, як зараз. Зрозуміло, якщо правила вам не подобаються, їх можна змінити, але після цього будьте ласкаві їх дотримуватися. Це, власне, і називається верховенством права. Але в Україні панує інший погляд: яка різниця, що буде завтра – ми до завтра, може, і не доживемо», - зазначає гість програми.

На його думку, так само міркує й українська еліта: головне – побільше хапнути зараз, і неважливо, що буде після.

«Коли біля Верховної Ради протестували ветерани силових структур, вони кричали поліцейським, які стояли в оточенні: завтра з вами буде те ж саме! А ті сміялися: ми до завтра не доживемо. Мене це вразило: для людей, які повинні стояти на захисті закону, наказ влади важливіше власного майбутнього», - каже Андрій Дубовик.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше Друзенко пояснив різницю між конституційною демократією і тиранією.

Також Знай.ua повідомляв, що, на його думку, в деяких випадках верховенство права знищує громадський рух.