У яких державах осінь буде достатньо гарячою, аби там розгорнулися військові конфлікти? На це питання відповів політолог Олександр Курбан у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

Передусім гість програми зазначає, що до гарячої осені варто готуватися Росії, оскільки там відбудуться вибори і суспільство пригадає владі всі проблеми – і пенсії, і решту.

Окрім цього Курбан повідомляє про можливі конфлікти, у які буде втягнена Білорусь. «Буде вже гаряче на білорусько-литовському і білорусько-польському кордоні. Аж до того, що восени, швидше за все, буде серія військових конфліктів між цими країнами», - стверджує він.

За словами політолога, експерти оцінюють ймовірність розпалу білорусько-литовського конфлікту у 8 балів з 10. Аби не бути голослівним, він повідомляє про певні зрушення та передумови такого розвитку подій: на кордоні вже були обстріли і Литва вивела союз стрільців до прикордонників. «За Литвою стоїть НАТО, а за Білоруссю стоїть, в рамках союзного договору, Росія», - зазначає Курбан. Він підсумовує, що ця ситуація виглядає доволі загрозливо.

Ймовірність конфлікту з Польщею, розповідає гість програми, експерти оцінюють трохи нижче – 5 балів з 10. Тим не менш, він зазначає, що можна спостерігати повторення ситуації 2015 року, коли відбулася атака мігрантами. «Замовникам цієї проксі-війни, як її можна назвати, потрібен шум у Європі», - підсумовує політолог.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Курбан розповів, чому Зеленський досі не зустрівся з Байденом.

Також Знай.ua писав про те, що Биков розповів, хто грає першу скрипку у білорусько-російських відносинах.