Політолог Руслан Бортник у своєму блозі розповів, чого варто очікувати від візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Києва, головною причиною якого він називає проблему реалізації «Північного потоку-2» і його критику з української сторони.

«Стало відомо, що 22 серпня в Україні з візитом прибуде канцлер Німеччини Ангела Меркель. Візит досить несподіваний і, очевидно, що має терміновий характер», - каже Бортник.

За словами політолога, особливо примітно, що візит відбудеться до початку роботи Кримської платформи, в якій Меркель, швидше за все, участі не візьме, і напередодні візиту Зеленського в США. Також, додав він, примітно, що буквально на два дні раніше до візиту в Київ Меркель відвідає Москву, де проведе переговори з Путіним.

«Але, швидше за все, візит Меркель до Києва насамперед пов'язаний з проблемою реалізації «Північного потоку-2». Американсько-німецька спільна заява по «Північному потоку-2», прийнята за підсумками саміту Байдена-Меркель, поки не реалізована, а критика «Північного потоку» з української сторони створює внутрішньополітичні проблеми в США і Німеччині», - заявив Бортник.

Він зазначив, що ця проблема в кінцевому підсумку може вплинути на результати парламентських виборів в Німеччині, де у партії Меркель очевидні проблеми, і навіть призвести до відмови Джо Байдена від німецького права реагування на «Північний потік-2».

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Ймовірно, що Ангела Меркель спробує переконати українського президента не критикувати американсько-німецьку угоду публічно і прийняти німецьку позицію, демонструвати в цьому питанні політику одного голосу, особливо під час візиту в США», - вважає політолог.

Як повідомляв Знай.ua, Доній розповів, чи потрібні бази НАТО на території України.

Також Знай.ua писав про те, що Романченко розповів, хто фінансує Кримську платформу.