З чим українському лідеру слід їхати до Вашингтона? Свою думку про це у програмі «My.ua» з Катериною Павлової висловлює фахівець з міжнародно-правових питань дипломат Вадим Трюхан.

«Потрібно налагодити міждержавну координацію – свого часу цим займалася комісія «Кучма-Гор». Коли ми в кінці 1990-х років готували дипломатів для цієї комісії, це була подія року. І зараз потрібно рухатися в цьому напрямку. Потрібно не намагатися чимось шантажувати США, а їхати до Вашингтона з позитивним порядком денним. А перед цим, зрозуміло, потрібно все опрацювати на експертному рівні. Власне, в останні дні наші дипломати цим і займалися. Зріла держава може собі дозволити різнорівневу дипломатію, різнорівневий розвиток відносин з різними країнами. Але зараз Україні, на жаль, ще далеко до зрілості. Нам часто буває важко вести складні зовнішньополітичні гри – не вистачає ні кадрових, ні медійних, ні експертних ресурсів», - вважає дипломат.

Тому, на його погляд, якщо держава готує такий серйозний проєкт, як крок у бік Китаю, то потрібно ретельно прорахувати всі можливі наслідки.

«Україна не завжди здатна тримати удар, коли на неї тиснуть партнери. Вони можуть сказати: хочете рвати з нами відносини – на здоров'я. А ми цього собі дозволити не можемо», - говорить Вадим Трюхан.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше цей експерт закликав Україну позбутися енергетичної залежності від Росії.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Трюхана, ніхто в німецькому керівництві не збирається ні про що домовлятися з Зеленським.