В ефірі програми «Юристи відповідають» адвокат, керівник практики цивільних спорів адвокатського об'єднання «Мітракс» Юрій Бабенко розповів про автоматичне списання боргу за кредитом, а також заявив про власну недовіру українським банкам.

Адвокат розповів, чи є законними списання коштів напряму із кредитної карти, якщо на неї надходять кошти, в рахунок погашення боргу за кредитним зобов'язанням.

«Якщо позичальник прямо в кредитному договорі дав згоду на це, то банки мають таке право. Деякі банки прописують, що у випадку наявності боргу банк має право з певних рахунків, відкритих в цьому банку, списувати кошти в рахунок погашення кредиту», - пояснив Бабенко.

Юрист зазначив, що це, по-перше, повинно бути прямо передбаченим у конкретному кредитному договорі, а по-друге, це має бути списання лише із рахунків цього банку. Якщо йдеться про рахунки інших банків, додав адвокат, це можливо тільки у процесі виконавчого провадження. При цьому Бабенко зазначає, що довіра до банків і їхніх дій насправді дуже низька.

«Я не довіряю банкам. Ви ж бачите ситуацію, скільки банків зараз ліквідувались – ніхто не знає, що буде в майбутньому. Навіть «Приватбанк», про який всі говорили, що ніколи в житті в нього не буде введено тимчасову адміністрацію. Але ввели тимчасову адміністрацію. Це може торкнутись будь-якого банку, як можна в Україні довіряти банку?», - заявив юрист.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чацкіс розповіла, як домогтися компенсації за затримки строків забудовником.

Також Знай.ua писав про те, що адвокат розповів, чи працює автоматизована система стягнення боргів.