Адвокат адвокатського об'єднання «Мітракс» Владислав Скирда в ефірі програми «Юристи відповідають» розповів про те, чи працює автоматизована система стягнення боргів, яку запустили 6 липня 2021 року, а також розповів про цілі її впровадження.

Він розповів, що така система була зроблена в першу чергу для мобільності і оперативності виконавчого провадження. Часто, зазначає Скирда, людина навіть не встигає зрозуміти, що відкрито виконавче провадження, і не встигає приховати, заховати гроші від стягнення.

«В принципі, тут діє принцип «спочатку плати, потім оспорюй». Іди в суд і якщо що повертай ці гроші. Такий принцип, як я бачу, закладений. Наскільки це відповідає оперативності? Так, дійсно відповідає. Наскільки це залучено і реалізовано зараз? Абсолютно так воно не працює», - каже адвокат.

За словами юриста, у людей є ще достатньо інструментів для того, щоб якось приховати, або заховати, або якимось іншим чином вчинити, щоб уникнути стягнення заборгованості. При цьому, не обов'язково стягненню передує судовий процес, додав Скирда.

«Судова ухвала - це тільки один з тих документів, на підставі яких може стягуватися заборгованість. Наприклад, штрафи за ДТП відразу ж практично стягуються за постановою про адміністративне порушення, яка сама по собі вже є документом, на підставі якого відбувається стягнення», - розповів адвокат.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що Мільман розповів, скільки судових рішень видаляють з реєстру.

Як повідомляв Знай.ua, Балашов заявив, що всі президенти за рахунок Конституції лише зміцнювали свою владу.