У новому випуску програми «in. KYIV» з блогером Катериною Павловою директор аналітико-дослідницького центру Інституту міста Олександр Сергієнко розповів, чим може зашкодити Києву відсутність генплану.

«Насправді за законом про містобудівну діяльність генеральний план міста є безстроковим. Тобто якщо у нас був генплан ухвалений 2002 року до 2020 року, то з ухваленням цього закону вважається, що він продовжує свою дію. Звісно, міська влада хоче удосконалити цей план і кілька років тому мер Києва робив презентацію нового генерального плану Києва, але існує неузгодженість чинного законодавства з реаліями життя», - розповів він.

Сергієнко сказав, що виходить, з одного боку, цей генплан можна подовжити, а з іншого боку, його треба міняти, тому що він є з застарілими показниками.

«А для міста дуже важливо, щоб були землі запасу й, можливо, було там розгорнути будівництво житлового масиву або технопарку, чи університету. І такі поступки виявляються волюнтаризмом місцевої влади, яка діє у своїх особистих інтересах, а не в інтересах всієї громади. Насправді є Європейська хартія місцевого самоврядування та законодавство України, де чітко прописано, що місцева влада має діяти в інтересах громади. А ця їхня діяльність була прямо протилежна інтересам громади, але держава не мала механізмів та досі їх не має, які б дозволили стримувати», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кравця, що у Києві лише 35% - 40% будівель збудовано за генпланом.

Також раніше для Знай.ua Жук розповідала, що «будинок-монстр» на Подолі – відображення дійсності Києва.