Політолог-міжнародник Максим Ялі у своєму блозі «Контрольний удар» розповів, які переваги президенту РФ Володимиру Путіну дає наявність часу як ресурсу збереження влади.

«Як показують останні події, Путін може собі дозволити перетерпіти економічні санкції і взяти противника «змором». Адже зараз адміністрація Байдена більше зайнята остаточним виведенням американських військ з Афганістану та Іраку, ніж завершує невдалу спробу республіканців при Буші-молодшому затвердити у світі однополярний міжнародний порядок, і можливими проблемами для міжнародної безпеки, які можуть виникнути після цього. Так що Україна точно не в пріоритеті зараз», - розповів Ялі.

За словами політолога, для нас ця ситуація демонструє, як можуть змінюватися національні інтереси США в залежності від двох видів чинників: зовнішніх – геополітичних, і внутрішніх – яка партія перебуває при владі.

«Безумовно, важливою конкурентною перевагою путінського режиму є відсутність моральних бар'єрів як при виборі інструментарію протистояння, так і потреби враховувати думку суспільства, яка формується за допомогою контролю ЗМІ та пропаганди на телебаченні», - впевнений Ялі.

Він зазначив, що в Україні влада залишається змінною, що одночасно є, з одного боку, перевагою, яка дозволяє все-таки відносити її до демократичних, а не авторитарних режимів, а з іншого боку – обмежує горизонт планування всіх реформ до одного електорального циклу, а також робить вкрай залежною від громадської підтримки. Остання, додав політолог, може швидко зникати під впливом того ж телебачення, яке знаходиться під контролем олігархів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Юрій Романенко розповідав про те, якою несподіванкою стали для західних еліт розпад СРСР і створення СНД.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами ветерана Донбасу Андрія Шараскіна, конфлікт України з Росією існував з самого початку історії СНД.