Чи може відбутися зустріч Володимира Зеленського з Володимиром Путіним? Свою думку про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політичний експерт Валерій Клочок.

«Теоретично зустріч українського та російського лідерів можлива, але я не бачу предмета для розмови. Адже головне завдання зустрічі президентів України та РФ (неважливо, які прізвища вони носять) – це питання війни. Неважливо, визнана ця війна офіційно чи ні – головне, що за фактом вона є. І обстріли, всупереч усім запевненням, не припиняються. Росія анексувала Крим – і якщо про щось говорити з нею, то про це. А позиція Путіна з цього питання відома: я не я, і хата не моя. На підконтрольній йому території діють його бойовики, і він наполягає, що розмовляти треба з ними. Ситуацію загнали в кут – як і Україну», - зазначає експерт.

На його думку, в цьому плані потрібно звертати увагу на дії української влади.

«Минулого тижня Кабмін направив у Верховну Раду проєкт закону про основи державної політики перехідного періоду. Раніше було поставлено умову: Україна знову інтегрує до свого складу території ОРДЛО протягом 25 років після того, як РНБО визнає їх деокупованими. А в цьому документі умови деокупації немає. Зате є пункти про переговори президента України з представниками незаконних збройних формувань. Тобто зараз йде узаконення переговорів з бойовиками», - вважає Валерій Клочок.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше футуролог Олексій Толкачов прокоментував перспективи Кримської платформи.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Яніна Соколовська дала прогноз щодо зустрічі Володимира Зеленського і Джо Байдена.