У програмі «My.ua» з Катериною Павлової фахівець з міжнародно-правових питань і дипломат Вадим Трюхан розповів, у якому напрямку Україні розвивати свої відносини з Китаєм.

За словами гостя програми, Китай вже став головним партнером України. «Наш торговельний оборот – 14 мільярдів. Нам потрібно в першу чергу розвивати економічні відносини з Китаєм», - зазначає він і додає, що передусім у цьому плані потрібно діяти професійно.

Водночас Трюхан зазначає, що Україна має професійних дипломатів, які змогли би розвинути відносини з китайським керівництвом і бізнесом у правильному напрямку, а також зміцнити позиції українського бізнесу в Китаї. Тим не менш, каже він, на практиці все менш позитивно. «На практиці у нас ось уже шостий місяць немає посла в КНР. Це абсолютно ненормально. Втім, у нас зараз вже в вісімнадцяти країнах немає послів», - коментує дипломат ситуацію.

Він підкреслює, що Китай представляє глобальну силу на міжнародній арені, він перший у плані технологій та інвестицій. А відтак, констатує Трюхан, Україна повинна робити і перший крок, і другий, якщо хоче розвивати відносини з цією державою.

Тим не менш, каже фахівець, зрушень у китайсько-українських відносинах немає. Аби не бути голослівним, він нагадує про анонс «великого азійського турне» Зеленського, який Офіс президента зробив ще в лютому і який нічим не закінчився. «Немає посла – немає і доступу до керівництва держави. Тимчасового повіреного у справах ніхто приймати не буде», - констатує Трюхан.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан заявив, що завадити запуску «Північного потоку-2» дуже складно, але не неможливо.

Також Знай.ua писав про те, що Трюхан розповів, з чим українському лідеру слід їхати до Вашингтону.