В інтерв’ю іноземним та білоруським ЗМІ Олександр Лукашенко кількаразово висловився і про Україну. Своєю думкою щодо цих заяв президента Білорусі поділився політолог Руслан Бортник у своєму блозі.

Загалом політолог оцінює інтерв’ю Лукашенка як свідчення погіршення українсько-білоруських відносин у політичній сфері і їхнє збереження – в економічній. Також ведучий зазначає, що про Україну президент Білорусі у своєму інтерв’ю говорив приблизно годину. «Лукашенко говорив багато і дуже емоційно, іноді навіть дуже різко», - підкреслює він. Зокрема, Бортник нагадує про звинувачення Києва в організації підготовки бойовиків, нібито спеціально засланих у Білорусь.

Тим не менш, експерт вважає, що за цим інтерв’ю криється щось більше, аніж банальні звинувачення. Він припускає, що так Лукашенко намагається успішно провернути те, що не вдалося зробити у розмові з депутатом Шевченком чи окремими українськими медіа. «В якійсь мірі нападки Лукашенка на українську владу - це спроба викликати зворотну реакцію, спроба спровокувати Україну на діалог», - пояснює Бортник.

Отже, він робить висновок, що Білорусь готова зробити перший крок, аби розрядити відносини з Україною. І пресконференція, каже політолог, це підтверджує, вона передала меседж українській владі. На думку експерта, українській стороні вигідно прийняти цю пропозицію, адже загнати Білорусь в РФ – не в її інтересах. «Чим більше ми ізолюємо Білорусь, як країни Заходу, тим більше вона стає залежною від Росії», - констатує він.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Биков заявив, що Офіс президента не буде реагувати на пресконференцію Лукашенка.

Також Знай.ua писав про те, що Биков розповів, хто грає першу скрипку у білорусько-російських відносинах.