У новому випуску програми «in. KYIV» з блогером Катериною Павловою директор аналітико-дослідницького центру Інституту міста Олександр Сергієнко розповів, що є найважливішим питанням для міста Києва.

«Місто – це складний організм і складна система, тому не можна сказати, що дороги чи зелені зони є найважливішими, всі напрями розвитку міста вони є в край важливими. І дороги, й будівництво, й зелені зони, й відпочинок, та громадський простір. Всі говорять про дороги, але місто має бути веселим, щоб в ньому було цікаво жити й у ньому були свої принади. Для міста головне, щоб були громадські простори, де люди відчували б себе містянами та членами великої київської громади», - підкреслив він.

Сергієнко сказав, що чим більше у Києві буде громадських просторів, де можна проводити вільний час, тим комфортніше буде киянам. Тому міська влада перш за все має дбати, щоб у Києві було цікаво жити, впевнений він, і не лише туристам, а й киянам. І дуже важливо, вважає він, щоб у кожному районі Києва кристалізувалася власна спільнота, яку б об'єднували масові заходи.

«Кияни мають дбати про своє місто, тому вони мають саджати дерева у своєму дворі. Якби кожен з 4 мільйонів киян посадив би дерево або кущ, то у нас би було 4 мільйони дерев плюс. Я вважаю, що кожен повинен навколо свого будинку постійно створювати якусь культурну чи зелену оазу, робити свій двір та будинок красивішими. Навіть відремонтувати в середині свій ліфт – все це під силу й коштує копійки. Таким маленьким поштовхом можна збудити сусідів, щоб робити свій будинок та під'їзд кращим», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Макагона, що розширення доріг зменшує пробки лише перші пару років.

Також раніше для Знай.ua Макагон заявляв, що у Києві гарні історичні будівлі не мають охоронного статусу.