Коли Україні вдасться повернути окупований кримський півострів? На це питання відповів політичний експерт Валерій Клочок у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Передусім експерт зазначає, що Кримська платформа закінчиться виключно декларативним документом, який не поверне Крим Україні. «Винести якийсь максимум з хартії ми не можемо. Це документ, який нікого ні до чого не зобов’язує. Він закріпить позиції і наміри – все», - пояснює він. На думку Клочка, після Кримської платформи країни-підписанти лише продовжать ту саму зовнішню та внутрішню політику щодо тиску на РФ.

А відтак, каже він, повернути окупований кримський півострів зараз не вдасться. «Юрисдикція російська, процес дуже довготривалий буде, воно розтягнеться на десятки років. І треба чекати, як на мене, мінімум зміни влади. Не просто Путіна, а влади», - підкреслює гість програми.

Він акцентує на тому, що ця нова влада й мислити має інакше, а також додати певні зміни до Конституції РФ, які дали б можливість провести на території Криму референдум.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Клочок позитивно оцінив проведення Кримської платформи.

Також Знай.ua писав про те, що Клочок розповів, чи може відбутися зустріч Зеленського з Путіним.