Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, як з осені українці отримуватимуть пенсії і кому залишили можливість отримувати її адресною доставкою.

«З 1 вересня будуть по-новому виплачувати пенсії – або через «Укрпошту», або на карту. Це стосується і грошової допомоги, яка буде нараховуватися на банківський рахунок, але будуть і винятки», - розповіла Завальнюк.

Що стосується адресної доставки пенсій, зазначила журналістка, можливість так отримувати пенсію вирішили залишити тільки для 4 категорій українців, які мають I групу інвалідності, за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду, досягли 80-річного віку або які є одержувачами державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги по догляду.

«Зараз «Укрпошта» на монопольних умовах доставляє пенсії додому українцям і продовжить це робити надалі. Компанію, що буде доставляти виплати додому пенсіонерам виберуть на конкурсній основі, яку буде проводити Пенсійний фонд», - зазначила Завальнюк.

За її словами, перший конкурс ПФУ проведе до 1 вересня 2021 року, а тарифи на доставку пенсій будуть визначатися в договорах, укладених за результатами конкурсу, які повинні бути не вищими за ті, що встановить уряд. Вартість доставки виплат для вищезазначених чотирьох категорій, зазначила Завальнюк, держава буде покривати за рахунок коштів ПФУ або з держбюджету.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Змінити уповноважений банк пенсіонери зможуть в будь-який момент. Уповноважені банки за бажанням одержувачів надавати послуги по виплаті пенсій та допомог з доставкою відповідно до умов договорів. Доставку пенсій і грошової допомоги додому банки зможуть організовувати самостійно або залучати для цього операторів поштового зв'язку на договірних засадах», - розповіла журналістка.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що у ситуації, що склалася Україні треба змінювати всю систему економіки.

Також Знай.ua писав про те, що Гадюкін розповів, як політики займаються популізмом із соціалкою.