Який результат повинна принести Кримська платформа, щоб Україна могла вважати її своєю перемогою? Це питання у програмі «My.ua» розглядає політолог Ігор Петренко.

«Саму наявність Кримської платформи вже можна буде вважати перемогою України. Адже тим самим ми повертаємо кримське питання у світовий порядок денний, про нього знову починають говорити, ми шукаємо разом з різними країнами можливості його вирішення. Ми робимо окупацію Криму максимально невигідною для Росії. Мова йде і про підтримку санкцій, і про права людини, а ця тема цікавить дуже багато країн, включно зі США. Ми повинні постійно робити на цьому акцент – і ми так і будемо робити. Розмова про це піде нехай і не з першими особами держав, але з їхніми офіційними представниками досить високого рівня. Щоб Кримська платформа була успішною, Україна повинна постійно генерувати щось нове, надавати нового змісту, готувати конкретні кейси», - підкреслює політолог.

За його словами, українська сторона повинна постійно пред'являти нові факти, які, наприклад, підкріплюють твердження, що Росія перетворює Крим на військову базу.

«Ми повинні постійно розповідати світу про стан справ у Криму. Що нам абсолютно не потрібно, так це розмови про все і ні про що. Все повинно бути гранично конкретно», - вважає Ігор Петренко.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше громадський діяч Олесь Доній заявив, що Кримська платформа має сенс навіть без участі в ній світових лідерів.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Віталій Романченко прокоментував перспективи Кримської платформи.