Митрополит Львівський і Галицький Філарет у програмі Анатолія Макаренка «Діалоги» розповів, чому віра у Бога не зникне. За його словам, люди ніколи не відвернуться від Творця.

«Протягом історії ми мали різні фактори, перемоги і поразки. І ми бачили, як люди Старого Заповіту слідували за своїм Творцем і забували свого Творця і відрікалися, тоді Господь посилав людям пророків і повертав їх до себе або посилав страждання та хвороби», - зазначив митрополит.

За словами священнослужителя, за тисячу років багато чого відбувалося з вірою у Бога і людство пережило багато випробувань, але віра все одно збереглася до нашого часу, бо народ ніколи не відмовлявся від віри.

«Навіть у сучасному світі з розвитком технологій, я впевнений, що суспільство ніколи не відвернеться від Бога, тому що без Творця жити неможливо. Людина часто перебуває у стражданнях, скорботі і хворобі – вона може це подолати тільки зі своїм Творцем», - підкреслив Філарет.

Як зазначив митрополит, час минає, технології розвиваються, але Творець лишається Творцем і люди, доки будуть мати якісь біди, будуть завжди до нього звертатися.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко пояснив різницю між тиранією та конституційною демократією.

Також Знай.ua публікував слова Макаренка, що 29% ВВП країни знаходиться в тіні.