Митрополит Львівський і Галицький Філарет у програмі Анатолія Макаренка «Діалоги» розповів про розкол українців на два табори. За його словами, це нам штучно нав’язали.

«Треба почути один одного. Не так давно, мабуть, 10 років тому, в Україні з’явилося поняття «Сходу» і «Заходу». Раніше не було такого поняття – Україна була єдина. Нам штучно нав’язали це поняття. Я не відчував це поняття до того часу, поки не потрапив у Галичину», - зазначив митрополит.

За словами священнослужителя, риторики розподілу українців не може бути, ми не можемо розділятися на Схід та Захід, на правильних та неправильних – ми маємо жити за Євангеліє.

«Христос сказав, що Господь присутній в кожному з нас і для того, щоб цю присутність зрозуміти, ми повинні почути один одного. Звичайно, має бути різноманітність: традиції та культура різні на Заході і Сході України – це ще більше збагачує Україну», - сказав митрополит.

На думку Філарета, ми маємо досягти істини у різноманітності. За його словами, сьогодні ми, на жаль, бачимо більше того, що нас розділяє, а те, що об’єднує – не помічаємо. Як зазначив митрополит, потрібно проаналізувати те, що знаходиться всередині у нас, але не крізь політичну призму.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко пояснив різницю між тиранією та конституційною демократією.

Також Знай.ua публікував слова Макаренка, що 29% ВВП країни знаходиться в тіні.