У ситуації з «Північним потоком-2» позиція України нарешті стала жорсткою, але запізно. Таку думку висловив політолог Ігор Петренко у програмі Катерини Павлової «MY.UA».

Експерт акцентує на тому, що про «Північний потік-2» було відомо ще з 2012 року, але тоді Україна не зайняла жорстку позицію. У 2019 році, продовжує він, «Північний потік-2» був побудований вже на 60%, це більша частина. «Позиція України була дуже тиха і спокійна з цього приводу», - коментує Петренко.

Сьогодні, зазначає він, позиція України щодо «Північного потоку-2» дійсно стала жорсткішою, але момент вже втрачено. «І навряд чи ми зможемо зупинити добудову його... Але питання сертифікації і введення в комерційну експлуатацію залишається відкритим», - міркує гість програми.

Принагідно він згадує експрезидента Порошенка, який був переконаний у тому, що добудувати «Північний потік-2» не дозволять Сполучені Штати. Хоча Петренко зауважує що й Трамп свого часу не надто хотів вводити санкції, на цьому радше наполягли конгресмени. «Ось ми сподівалися виключно на американців, а в кінцевому підсумку, бачите, адміністрація змінилася і все», - підсумовує експерт.

Також він коментує й той факт, що канцлер Німеччини не буде присутня на Кримській платформі. На його думку, вся справа у бажанні не псувати відносини з Росією. «Хоча Німеччина буде присутня на Кримській платформі – я в цьому більш ніж упевнений – але на рівні не канцлера, а рангом трошки нижче», - додає Петренко.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан заявив, що нам потрібне якесь диво, щоб «Північний потік-2» не запустити.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розповів, чого варто очікувати від візиту Меркель до Києва.