Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів, як можна підняти економіку. За його словами, можна скористатися методом підняття покупної спроможності.

«У нас дуже часто кон'юнктура, яка не залежить від нас, була позитивна для нас і ми цим не скористалися. У минулому році енергоносії впали, а наша експортна сировина (зерно і руда) зросла у 2,5 раза. Ми скористалися цим, щоб збільшити переробку сільськогосподарської сировини або переробку руди? Ні, ми просто почали більше продавати і більше добувати», - зазначив Атаманюк.

На думку експерта, Україна повністю не скористалася даними можливостями, але за рахунок збільшення обсягів продажів зовнішній економічний баланс України покращився.

«Це макроекономіка. Макроекономічно у нас і без цих грошей в Україні все збалансовано, а є мікроекономіка, коли вона стосується кожної сім'ї. Ось конкретна сім'я вчителя відчує якесь поліпшення від 2,7 млрд доларів (які Україна отримає від МВФ, - ред.)? Ні, це буде предмет чергового корупційного скандалу», - сказав експерт.

За словами економіста, щоб кожна сім'я відчула покращення життя, повинна бути економічна програма і будь-які гроші повинні входити в цю програму. Як зазначив експерт, видача грошей населенню це один з методів підняття економіки методом підняття купівельного попиту.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк заявив, що при повному завантаженні нашої ГТС ми могли б отримувати 70 млрд доларів на рік.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк розповів про ймовірні кандидатів на пост прем'єр-міністра.