На Алеї Героїв Небесної Сотні у Києві відбулися сутички між правоохоронцями і активістами. Як зазначено у Telegram-каналі Нацкорпусу, активісти та працівники комунальних служб невдоволені декораціями з інсталяцією радянських часів, які встановили для святкування Дня Незалежності України.

«Близько десяти активістів затримали і вивезли на спецтранспорті до Печерського управління поліції. Одному з них поліцейські зламали руку. Зауважимо, що столична влада запевнила, що не надавала дозволу на розміщення таких декорацій», - повідомлено у Telegram.

Як зазначено у Telegram, 17 серпня на Алеї Героїв Небесної Сотні з'явились декорації до святкування Дня Незалежності, які імітують атрибути життя у Радянському Союзі. Також зазначено, що ці декорації знаходяться у місці, де розташовані портрети загиблих під час Революції гідності.

«Вочевидь, влада вирішила влаштувати ностальгічну виставку на місці, де розстрілювали Небесну Сотню. Все в дусі «95 Кварталу». Вважаємо такі дії аморальними і негідними для представників влади. Зауважимо також, що згідно з п. 2.2 Порядку проведення масових заходів у місті Києві, забороняється проведення масових заходів розважального характеру на Алеї Героїв Небесної Сотні. Вочевидь, наша влада чхати хотіла як на закони, так і на гуманність», - сказано у публікації.

Також у своєму Telegram Максим Жорін опублікував відео, як правоохоронець застосовує силу до затриманого активіста в автобусі.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Термінова мобілізація! Закликаємо всіх вийти до Печерського управління поліції, де зараз перебувають восьмеро представників Національного Корпусу. Тож ми збираємося під стінами Печерського управління поліції й закликаємо небайдужих громадян долучитися та підтримати хлопців!», - зазначено у Telegram.

Як повідомляв Знай.ua, «Нацкорпус» заявив, що СБУ фальсифікує справу харківських ветеранів.

Також Знай.ua повідомляв, що СБУ провела низку обшуків у членів Азовського руху: «Нацкорпус» виступив проти.