Патріотизм, основою якого є любов до Христа та Батьківщини, цілком може стати національною ідеєю. Таку думку висловив митрополит Львівський і Галицький Філарет у програмі Анатолія Макаренка «Діалоги», міркуючи над зв’язком християнства з Україною.

На думку гостя програми, середовище, де живуть українці, - це завжди середовище справжнього патріотизму, не політичного, а особистісного, з любов’ю до Батьківщини та Христа. «Чому по всьому світу там, де живуть українці, вони є середовищем любові? Тому що там відсутня брудна політика», - пояснює він.

Філарет зазначає, що український народ – найбільш релігійний, а його держава без Бога не мислима. А відтак він переконаний, що любов разом із релігією може стати національною ідеєю. «Патріотизм має бути національною ідеєю, але патріотизм, де є Христос», - підкреслює він.

Далі митрополит міркує над суттю свободи. На його думку, людина отримує свободу від Творця і звільняється від диявола. «Є свобода через розкріпачення інстинктів: якщо людина йде через цю свободу, то вона не буде жити благополучно», - пояснює Філарет.

Також священнослужитель розповів, що людина має пропускати все через Бога, свою віру до нього, а близьких оточувати любов’ю – у такому разі Україна подолає всі свої проблеми і сягне успіху.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній заявив, що основною українською проблемою є ідейне відставання.

Також Знай.ua писав про те, що Доній заявив, що причини розпаду СРСР варто шукати не в економіці, а в ідеї.