У програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» лікар-епідеміолог Сергій Кравченко пояснив, як відбувається правильна процедура вакцинації.

Передусім епідеміолог посилається на статтю 13 Закону України «Про захист від інфекційних хвороб». «Під час проведення вакцинопрофілактики в Україні повинні використовуватися вакцини вітчизняного та зарубіжного виробництва, які зареєстровані на території України відповідно до чинного законодавства», - повідомляє Кравченко.

Водночас він підкреслює, що інфікованому пацієнту не можна проводити вакцинації, його потрібно відразу лікувати. А вакцинопрофілактиці, каже Кравченко, обов’язково повинен передувати медичний огляд, аби виключити можливість, що пацієнт буде вакцинований під час продромального періоду. «Це коли пацієнт уже інфікований, але клінічних проявів немає – серйозної симптоматики, на яку лікар міг би звернути увагу», - пояснює експерт.

Далі лікар конкретизує, що передбачає процедура медичного огляду: вимірювання температури, тиску, огляд слизових, прослухування легенів на наявність хрипів і запалення, збір анамнезу хвороб та епідеміологічного анамнезу, який показує, чи бував пацієнт в ендемічних зонах перед вакцинацією.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кравченко розповів, чи слід чекати найближчим часом нового локдауну.

Також Знай.ua писав про те, що Кравченко розповів, якими препаратами вакцинувалася його сім'я.