Командир чеченського батальйону імені Шейха Мансура Муса Чеберлоєвський у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповів, чому відмовився від бойових нагород.

«У військових операціях у Чечні я втратив зі своєї групи найближчих мені хлопців, включно з моїм братом і найвідважнішими сміливцями. І мені вже стало все одно, загинути чи залишитися в живих. Ми кожен день не знали, чи доживемо до завтра. Під час серпневої операції почався переговорний процес і війська припинили воювати. Так у 1996 році після двох років бойових дій завершилася перша війна», - згадує він.

У 1997 році у Чечні був обраний президентом Аслан Мосхадов, і Муса отримав звістку про те, що його за проявлений героїзм хочуть нагородити.

«Віце-президент запросив мене і сказав, що мені та ще двом бійцям з нашого напряму хочуть присвоїти звання бригадного генерала і орден «Честь нації». Я подякував і сказав, що відмовляюся від нагороди. Тому що ці два роки я воював не заради нагород, не заради якоїсь посади. Я ніде не вчився, не розбирався в політиці, хоча й зустрічався і з Джохаром Дудаєвим, і з Мосхадовим, я з ними працював, допомагав їм. Але очолити якесь направлення я на себе не брав, це складно і відповідально. Але, тим не менш, вони мене не залишили в спокої і запросили знову. Дали мені один напрямок і ми до початку другої війни працювали», - розповідає комбат.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Знай.ua повідомляв, за словами Рибчинського, що означає для України вбивство білоруського опозиціонера Владислава Шишова.

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков розповів про модель розвитку України «за домовленістю»: «Захід – ідейні люди, ви займаєтесь духовними справами».