Політолог Андрій Багінський у програмі Катерини Павлової «MY.UA» розповів, чого очікувати від зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом.

«Домовляться про загальні речі. Те, що США обіцяють традиційно Україні. Тобто це така собі фінансова підтримка в обмін на ті реформи, які має здійснити український уряд», - каже експерт.

За його словами, проблеми на Донбасі, які спостерігаються останні півроку, підштовхують Україну до більш активних дій на дипломатичному рівні.

«Хоча, звісно, при цій зустрічі основний фокус – це, звичайно ж, «Північний потік-2». Тому що ми бачили різні інтонації і з вулиці Банкової, і з фракції «Слуга народу»...», - сказав Багінський.

Він підкреслив, що США збільшують фінансову допомогу Україні.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Що стосується Пентагону, це збільшується в кілька сотень мільйонів. Також близько 400 млн доларів нам надає Конгрес Сполучених Штатів. Тобто якщо на зорі, скажімо так, свого входження на посаду Байден досить скептично дивився на це питання, то зараз ми бачимо – маховик розкручується», - резюмував політолог.

Як повідомляв Знай.uа, Решмеділова пояснила, чому Меркель їде в Україну за день до Кримської платформи.

Також Знай.uа писав, що Романченко заявив, що «Північний потік-2» – це лебедина пісня Меркель.