Свобода – це дуже дорога штука, вона завойовується надто дорогою ціною. І сьогодні чеченському народу доводиться платити цю ціну. Про це сказав командир чеченського батальйону імені Шейха Мансура Муса Чеберлоєвський у програмі «On target з капітаном Гарі Табах».

Він розповів, що батальйон створений у 2014 році.

«У нас в батальйоні служать не тільки чеченці, а й інші вихідці з Кавказу, багато хлопців з України, які прийняли іслам. Є й ті, хто не прийняв іслам. У підрозділі немає обов'язкової умови бути мусульманином. Якщо людина патріот, воїн, чесна, нормальна - ніяких проблем у нас немає з цим», - каже комбат.

Він повідомив, що наразі бійці виведені з передової і перебувають на базі під Маріуполем.

«Місцевих хлопців ми відпустили додому, ті, хто приїхав з Європи - теж поїхали до своїх родин, оскільки тримати багато людей на базі нам невигідно. Необхідну кількість хлопців на базі ми залишили. Вони там тренуються, живуть біля моря, відпочивають. Так, про всяк випадок», - зазначає Муса.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Він підкреслює: офіційного фінансування у батальйону немає.

«З 2014 року нам допомагають волонтери, діаспора і знайомі з різних країн світу. Це люди, які знайомі ще з першої і другої війни. Хто має можливість, ті й допомагають. Офіційної допомоги від України або Міноборони у нас немає, оскільки ми - добровольці. Хоча з того боку про нас писали, що нас фінансують Європа, Америка, якісь там спецслужби. Це неправда. Якби у нас була така можливість і таке фінансування, то це було б відчутно на тому боці», - каже командир.

Знай.ua повідомляв думку футуролога Олексія Толкачова, що Треба дати бойовикам відступити в Росію.

Також Знай.ua повідомляв, що Кілери, які цинічно і нахабно повісили білоруського активіста у столичному парку, все ще знаходяться в українській столиці.