Чи може Україна якось вплинути на ситуацію з «Північним потоком-2»? Цю проблему у програмі «My.ua» розглядає політолог Андрій Багінський.

«У спільній заяві зовнішньополітичних відомств США та Німеччини Україні даються гарантії після запуску «ПП-2». Мова йде про деякі зобов'язання щодо прокачування газу через територію України. При цьому, якщо Росія буде використовувати «ПП-2» як інструмент тиску на Україну, то будуть введені якісь санкції. Але зрозуміло, що санкції діють не завжди. Також зрозуміло, що заяви про гарантії для України носять, скоріше, ритуальний характер. Ми отримаємо від західних країн слова підтримки, але більше – нічого. До речі, зверніть увагу, що зустріч Байдена з Зеленським призначена на 30 серпня, коли в Конгресі США канікули. Очевидно, що в такій ситуації конгресмени, які підтримують Україну – а такі є – ролі не зіграють», - каже політолог.

Він також нагадав про зустріч українського лідера з Ангелою Меркель.

«Діалог триває в трикутнику США – Німеччина – Україна, причому Україна часто грає не першорядну роль. Для Америки на першому місці стоять контакти з лідером Євросоюзу – Німеччиною. Зрозуміло, що заява по «Північному потоку-2» була зроблена в щільному контакті між Меркель і Байденом. Вони просто оголосили про доконаний факт», - зазначає Андрій Багінський.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Олександра Решмеділова заявила, що Ангела Меркель їде в Україну, щоб акцентувати свою позицію щодо «СП-2».

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами громадського діяча Олеся Донія, Німеччина, на відміну від США, не має інструментів тиску на Україну.