Фінансист Сергій Фурса у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розповів, за що Україна отримає 2,7 млрд від МВФ. За його словами, таким чином МВФ допомагає світовій економіці у боротьбі з кризою.

«Це не МВФ дарує Україні, це МВФ допомагає всій світовій економіці у зв'язку з кризою. У 2020 році під час пандемії МВФ був найбільш песимістичним серед всіх: їхні прогнозисти вибрали модель, яка показувала найбільше падіння», - зазначив Фурса.

За словами експерта, МВФ прогнозував падіння української економіки на 10%, але в підсумку сталося падіння на 4%. Як зазначив фінансист, у 2020 році, бачачи колапс через пандемію, МВФ приймає політичне рішення допомогти всьому світу на 650 млрд доларів. Експерт підкреслив, що всі країни отримують суми від МВФ згідно з наявною квотою.

«Ми отримаємо 2,7 млрд – це відповідає нашій квоті. МВФ це робить вдруге у своїй історії, в перший раз вони це зробили у 2009 році (тоді розподіляли 250 млрд доларів і Україна отримала 1 млрд). Ми просто за красиві очі потрапили під роздачу пиріжків всьому світу, тому що МВФ злякався, що криза буде дуже сильною», - сказав Фурса.

Як зазначив експерт, мета МВФ – це не дати економіці сильно впасти через кризу, тому Україна і отримає 2,7 млрд.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фурса розповів, якою має бути тарифна політика.

Також Знай.ua повідомляв, що Фурса заявив, що субсидії не повинні даватися багатим.