Накопичувальна система пенсії не працюватиме в Україні. Так сказав політичний експерт та блогер Тарас Загородній у програмі «Суть подій» з Любов’ю Завальнюк на каналі «Знай.ua».

Передусім гість програми акцентує на тому, що Україна – це держава із сировинною економікою. «У сировинній економіці накопичувальна система — це чиста фікція», - підкреслює він.

Як розповідає Загородній, зараз влада обіцяє збільшення суми пенсійних виплат удвічі, але замовчує, чиїм коштом це обійдеться. Експерт пояснює, що для цього доведеться ввести додатковий податок, а розпоряджатиметься Пенсійний фонд.

Тим не менш, він називає це брехнею і пояснює свою позицію. «Більш розвинені країни з більш сильною економікою: Польща, Казахстан, наприклад, а в Казахстані нафта і газ є — вони не змогли витримати накопичувальну систему. Тому що коли не розвинена економіка — вона не може потягнути накопичувальну систему», - стверджує Загородній. Політолог підкреслює, що будь-які вкладення знецінюються, якщо державна валюта м’яка і є девальвація.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що для впровадження накопичувальної пенсійної системи потрібні стабільні джерела доходу.

Також Знай.ua писав про те, що Завальнюк розповіла, що з 1 вересня будуть по-новому виплачувати пенсії.