Ректор Національного університету біоресурсів і природокористування (НУБіП), колишній міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чим загрожує закриття шкіл.

«У нас може бути шкіл менше, чим університетів. Взагалі-то це різке обмеження права людей на освіту. Це порушення ст. 53 Конституції України. Ст. 53 – це оберіг української освіти. Вищої, професійної, середньої і так далі», - каже Ніколаєнко.

За його словами, 10-15 років тому в Україні було 22 тисячі шкіл, а сьогодні – 15 тисяч. Він підкреслив, що у селах масово позакривали школи.

«Це мене дуже тривожить. Тому що ще класики писали, що якщо ви хочете, щоб у вас була і армія, і оборона, і церква – то будуйте школи. Я вважаю, що сьогодні школа – це є те джерело і економіки, і моралі, і взагалі розвитку нашого українського народу, основа розвитку українського народу. І дуже мене тривожить доля сільської школи», - сказав ексміністр.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Греба пояснив, як має виглядати система дистанційного навчання.

Також Знай.uа писав, що Іонан розповіла, як відбувається цифровізація в українських школах.