Чи впорається Україна з онлайн-освітою восени у разі повернення карантинних обмежень через нову хвилю COVID-19? На це питання відповів колишній заступник міністра освіти і науки Роман Греба у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

На думку Греби, говорити про дистанційне навчання можна лише в тому разі, якщо держава має розроблену комплексну систему.

Тобто, пояснює він, записаний та опублікований урок – це ще не дистанційне навчання. Ексзаступник глави МОН підкреслює, що повинен бути також контроль за опрацюванням матеріалу, його засвоєнням і написанням тестів. «Якщо в нас буде конспект лекцій, якщо буде сама лекція, якщо буде відео-урок і потім перевірка знань – от тоді ми можемо говорити, що ми дали дитині знання і перевірили знання, і комп’ютер порахував, як вона навчалася», - пояснює він.

Так, за словами Греби, і повинне виглядати дистанційне навчання. Тим не менш, каже він, не можна сказати, що в Україні працює така система, хіба лише в певних приватних школах і те частково.

З іншого боку, зазначає гість програми, зараз рівень підготовки держави значно вищий. «В нас є вже нові практики, були записані онлайн-уроки у великій кількості – біля 4 тис. уроків, наскільки я пам’ятаю, було закуплено Міністерством освіти і науки України», - розповідає він. Греба пояснює, що ці записи будуть публікуватися на платформі «Школа онлайн» і кожна дитина зможе навчатися за ними.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Греба розповів, наскільки якісною виявилася онлайн-освіта в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов розповів, які функції виконує школа.