У програмі «On target з капітаном Гарі Табах» Муса Чеберлоєвський, командир чеченського батальйону імені Шейха Мансура, що виступає на боці України проти російської агресії на Донбасі, розповів детальніше про те, як РФ окупувала Чечню.

Як розповідає гість програми, після розвалу Радянського Союзу ніхто не хотів відпускати Чечню. «Якщо Чечня йде - то і весь Кавказ йде з-під впливу Росії», - пояснює він. Тим не менш, каже Чеберлоєвський, до 1994 року це була республіка зі своїм президентом Джорахом Дудаєвим.

А далі, розповідає командир батальйону, відбулася російська окупація, багато чеченців покинули свою територію, зараз вони перебувають в Європі, в Туреччині, в Україні чи арабських країнах, хоч і хочуть повернутися. Як зазначає Чеберлоєвський, з окупацією чеченці досі не змирилися і не змиряться ніколи. «Ми над цим працюємо і будемо працювати до кінця свого життя», - каже він про повернення Чечні.

З іншого боку, гість програми не заперечує того, що для деокупації вони поки не мають ані можливостей, ані армії, а тому про захоплення поки ніхто не говорить. Тим не менш, зазначає він, є наміри. «Сьогодні Чечня на 95 відсотків окупована режимом Путіна. Всіх росіян ми не будемо звинувачувати, це «феесбешна система», - стверджує він і додає, що решта 10%, які не контролює РФ, це гори з партизанськими бійцями.

Також Чеберлоєвський акцентує на тому, що чеченці понесли багато втрат. «Тисячі наших бійців сидять у російських в'язницях, таборах, пропали безвісти. Ми не маємо права забути це і залишити як є», - констатує він.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чеберлоєвський розповів, чому відмовився від бойових нагород.

Також Знай.ua писав про те, що Рябчук заявив, що російська цивілізація обмежується атомними ракетами, нафтою і газом.