У новому випуску програми «БДСМ. Болючі розмови» Олексія Толкачова політтехнолог, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулік розповів про біль і задоволення українського суспільства.

«Складається враження, що дехто у владі дійсно отримує задоволення від болю, від страждань. І це не глянцевий БДСМ, не кімната відповідного дозвілля у спеціальних готелях. А це справжній біль, справжнє задоволення. Наприклад, важко назвати адекватною політикою, або політикою любові закон 5600, або закон про стягування боргів з рахунків громадян без їхнього відома, або податкові нововведення для ФОПів, правила розміщення МАФів у Києві. Тобто дуже багато рішень, дійсно, болючих для цілих груп громадян, але, з іншого боку, від цього отримується задоволення невеликою групою у владі, які є кінцевими отримувачами від цих рішень», - каже він.

Політтехнолог вважає, що діє сукупність факторів.

«З одного боку, вони отримують надприбутки. Достатньо згадати закон про податкову амністію, так званий «нуль» декларацій. Мова йде не про олігархів, не про надприбутки, а мова про середній клас, про людей, які накопичили певні збереження. Їх намагаються викрити, змусити показати, що вони мають, а потім іще заплатити податок із цих коштів. Власне, там основний біль. А той, хто це робить, розуміє, що він рятує таким чином надприбутки олігархів, а там – задоволення. А от відчуття морального задоволення у тих, хто голосує за це, тому що, дійсно, нагинають усіх», - зазначає Кулік.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, футуролог Олексій Толкачов розповів, в якій сфері середній клас зможе проявити себе в еру масової заміни людської праці штучним інтелектом.

Також Знай.uа повідомляв, що Толкачов діагностував у українців синдром вивченої безпорадності.