Економічний експерт Андрій Новак у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, який ефект на українську економіку спричинить зниження тарифів.

«Звичайно, для споживача в будь-якому випадку приємно, коли він платить трошки менше. Але це не означає, що, наприклад, це якийсь поштовх для розвитку економіки. Ні, це просто дає можливість людям трошки – от на тих 15-20% – зекономити, трохи менше витратити. Але це не є поштовх для економіки!», - заявив експерт.

За його словами, щоб був поштовх для економіки, Україні потрібна програма «великого виробництва».

«Тому що ми в Україні з року в рік все менше виробляємо товарів, а все більше їх імпортуємо. Не важко здогадатися, куди ця дорога нас заведе. Вона нас уже завела туди, де ми є. На сьогодні, за даними Євростату за минулий рік, в українців найнижчий рівень доходів серед всіх європейців. На останньому місці в Європі ми за доходами, тобто за зарплатами і пенсіями», - сказав Новак.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він нагадав, що середня пенсія в Україні становить близько 3 тис. грн, а мінімальна – близько 2 тис. грн.

«Практично всі пенсіонери вважають себе бідними. От як на таку пенсію людина має оплачувати, наприклад, рахунок в опалювальний сезон, який більший за розмір цієї пенсії? Я вже не кажу ціни на інші товари, які також, як ми бачимо, не стоять на місці. Звичайно, в таких умовах 2/3 українців заявляють, що вони бідні», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, Завальнюк розповіла, як буде розраховуватися ціна на газ восени.

Також Знай.uа писав, що Атаманюк запропонував метод, як підняти економіку.