За допомогою серіалів проводиться індивідуальність як така. Як це відбувається, в новому випуску програми Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповів доктор філософії Сергій Алушкін.

«Зазвичай підлітки, переглядаючи серіали, ідентифікують себе з головними героями і переймають деякі риси їхнього характеру. Такі речі робити навмисне неможливо, їх неможливо відчужувати від людини, тобто відокремлювати від мене мої думки і почуття. Проте те, яким чином буде проведена моя особистість, вона буде мати певні патерни поведінки. Для таких як я будуть створені цілі лінійки товарів і послуг - від одягу, парфумів, машини до дизайну моєї квартири - все, що допомагає мені як нібито відтворювати свою індивідуальність», - розповідає він.

Найголовніше - що таким чином проводиться якась колективність.

«Насправді цей образ, що десь сидить великий брат, який промиває особисто тобі мізки - це не так. Набагато простіше створювати цілі уявні, віртуальні спільноти, в яких певним чином буде відтворюватися певний стиль поведінки споживачів. За цей рахунок будь-яка індивідуальність, будь-які можливі девіації можливі тільки в межах цього колективу. Людина може узагальнюватися, відділятися тільки всередині суспільства, інакше вона просто випадає з нього», - міркує Алушкін.

Він зазначає: це все - капіталізм.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Але такі явища породжуються не тому що хтось поганий або злі капіталісти планують таким чином впарювати свої товари і послуги. Вся річ у тім, що інакше зараз економіка функціонувати не може», - робить висновок Алушкін.

Знай.ua писав про те, що Кочетков пояснив, чому Україні потрібна цивілізована диктатура.

Також Знай.ua повідомляв думку Інни Богословської про відносини народу і влади: «Якщо народ каже «всі козли», значить, і лідер повинен говорити, що всі козли».