Як можна пояснити дії влади з підвищенням та зниженням тарифів? Це питання розглядає економічний експерт Андрій Новак у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

Новак акцентує на тому, що тарифи мають відповідати доходам населення і бути адекватними. «У нас зараз по деяких позиціях енергоносіїв ціни вищі, ніж у Європі. А зарплати, як ми розуміємо, далекі від європейських», - зауважує гість програми.

У своїй тарифній політиці, каже він, влада ніби намагається виявити добрі наміри, але варто поглянути на це у порівнянні. «Піднімають майже у два рази, а після цього знижують на 15%», - підкреслює він.

Далі експерт пояснює, у чому причина такого стану справ. Передусім він акцентує на монопольності українського енергетичного ринку. «А монополіст працює за однаковим принципом будь-де у світі. Найвища максимальна ціна, яку може споживач витримати, і при цьому найнижча якість», - підкреслює Новак. Отже, каже він, як цей закон працює у світі, так він працює і в Україні.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк розповіла, як буде розраховуватися ціна на газ восени.

Також Знай.ua писав про те, що Фурса розповів, якою має бути тарифна політика.