Зростання тарифів і нові графи у квитанціях. Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, які зміни чекають українців у оплаті комунальних послуг.

«З осені в ряді міст України зростуть тарифи на гарячу воду і опалення. Вже з жовтня ми заплатимо на 30-40% більше. Підприємства теплопостачання не мають оборотних коштів, є «планово збитковими» і не можуть забезпечувати передоплату за газ. Крім того, природний газ катастрофічно дорожчає», - заявила Завальнюк.

Журналістка розповіла, якими будуть тарифи на тепло з 1 жовтня. Так, за її словами, тариф на тепло складе 2151,77-2433,90 грн/м.кв за 1 гігакалорію в залежності від типу приєднання будинку; тариф на гаряче водопостачання - 109,55-122,17 грн/куб; близько 53,2 грн/м² - вартість опалення в будинках без лічильника.

«А в платіжках киян вже відображений новий рядок з авансовим платежем. На думку влади, це рішення дозволить уникнути накопичення боргів за комуналку в разі, якщо оплата не була проведена з якої-небудь причини. Додатковий платіж поки не є обов'язковим. Споживачі можуть вибирати самостійно, платити їм наперед за комунальні послуги, чи ні», - говорить Завальнюк.

Вона додала, що в кінці серпня всі регіони України разом з теплокомуненерго вже готуються до опалювального сезону, зокрема працюють над тарифами на тепло, при формуванні яких важливо врахувати фіксовану ціну природного газу - 7 420 грн за тисячу кубометрів.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк розповіла, як буде розраховуватися ціна на газ восени.

Також Знай.ua писав про те, що Фурса розповів, якою має бути тарифна політика.