У програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» колишній глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін прокоментував афганські події і заявив, що достатньо одного лише емоційного поштовху, аби здійняти таку ж хвилю в ісламському світі.

Передусім гість програми посилається на ізраїльського політика Нетаньягу, який у розмові з ним назвав події в Афганістані середньовічною війною із сучасною зброєю. «Безпеку намагалися вибити, а зараз її будуть купувати», - підкреслює ексглава МЗС.

Далі він міркує над тим, а для чого взагалі США втручалися у події в Афганістані, чим була обумовлена їхня присутність там. «Начебто, щоб боротися з Аль-Каїдою, тобто бажання було спроєктувати свій вплив, але боротися. Потім почалася історія «за»: завжди є боротьба проти чогось і є боротьба за щось. Почалась побудова нового Афганістану», - каже Клімкін.

Принагідно він розповідає, про що говориться на зустрічах щодо Афганістану: про корупцію, про Багдад і неправильну історію. Ексміністр підсумовує, що боротьба «за» провалилася, а боротьба «проти» закінчилася успішно.

Загалом Клімкін переконаний, що це не остання подібна хвиля в мусульманському світі. «Цунамі ж виникають неочікувано, це може бути якийсь емоційний сплеск», - міркує він і додає, що таким емоційним приводом може бути самоспалення в Тунісі.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дзівідзінський розповів, чи може в Україні повторитися афганський сценарій.

Також Знай.ua писав про те, що Корчілава розповів, чи не вчинять США з Україною так само, як з Афганістаном.