У програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Куба в Україні і в Республіці Молдова Натача Діас Агілера розповіла, як рішення експрезидента США Дональда Трампа призвели до посилення блокади Куби.

Як повідомляє гостя програми, за президентства Трампа проти Куби ввели 240 санкцій, а на закінченні його терміну її включили у список держав-спонсорів тероризму. «Найгірше те, що Трамп вжив заходів під час пандемії. Це в той момент, коли всі країни світу потребують солідарності і потребують підтримки», - підкреслює Агілера.

Як наслідок, каже вона, посилена блокада, проблеми з економічним розвитком, майже неможливий експорт та імпорт ліків і всього, що може допомогти впоратися з вірусом, труднощі з укладанням необхідних договорів і у сфері міжнародних відносин. «Це є незаконним і нераціональним, тому що Куба завжди допомагала всім іншим країнам», - підкреслює гостя програми.

Тим не менш, Агілера зазначає, що Куба не залишилася сам-на-сам із цією проблемою, не одна вона виступає проти цієї несправедливої блокади. Аби не бути голослівною, посол повідомляє, що станом на 2020 рік 184 держави підтримали Кубу і виступили за те, аби зняти блокаду.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Агілера розповіла, чи можуть Куба і США налагодити відносини.

Також Знай.ua писав про те, що Дзівідзінський заявив, що Україна даремно розраховує на міжнародних партнерів.