В інтерв'ю у програмі «Що далі?» на каналі Знай24 політолог Руслан Бортник розповів, що могло призвести до смерті мера Кривого Рогу Костянтина Павлова і як можуть розвиватися події з перевиборами далі.

Він зазначив, що за залаштунковими процесами стоять не ті люди, що стають жертвами. На тих, хто має реальний вплив, каже політолог, не відображаються ні революції, ні Майдани, ні зміни влади, а якщо і відображаються - то мінімально, тільки в якості фарбування під чергову політичну моду.

«А ось такі фігури як Чечетов, Семенюк-Самсоненко або Павлов стають жертвами залаштункових ігор і залаштункових правил», - заявив Бортник.

Крім цього, політолог розповів, як бачить розвиток ситуації в контексті перевиборів. Він зазначив, що, дивлячись похорон мера Кривого Рогу, він звернув увагу, що жителі міста, які давали коментарі, не дуже вірять у версію самогубства і звинувачують владу, яка, на їхню думку, довела людину.

«Владу в цілому звинувачують, бо нескінченні обшуки, перевірки, аудити, міськадміністрацію «кошмарили» кілька місяців до того. І хоча це, можливо, безпосередньо не пов'язано, але тінь політична лягає на владу. Я думаю, боротьба за це мерство тільки ще попереду. Вся ця ситуація тільки додасть токсичності владі», - вважає Бортник.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На його думку, на перевиборах хороші шанси є у будь-якого представника будь-якої опозиційної сили. Політолог зазначив, що Кривий Ріг останнім часом перетворився на такий собі політичний символ - місто, об яке розбився в свій час рейтинг «Самопомочі», і цю ж помилку може повторити і «Слуга народу».

Як повідомляв Знай.ua, Трюхан заявив, що нам потрібне якесь диво, щоб «Північний потік-2» не запустити.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розповів, чого варто очікувати від візиту Меркель до Києва.