Економіст Олександр Савченко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи можна називати Україну незалежною та чого досягла наша країна за ці 30 років.

«Безумовно, 30 років ми абсолютно незалежна країна. Але, на жаль, досягли дуже мало. Мабуть, найменше, ніж усі інші країни, які отримали незалежність завдяки нашій перемозі. Адже це Україна розвалила Радянський Союз», - каже експерт.

За його словами, є багато версій щодо того, як і завдяки кому розвалився СРСР.

«Американці кажуть, що це гонка озброєнь – вони в цьому впевнені. Економісти кажуть, що це падіння цін на нафту призвело до фінансової кризи. А росіяни кажуть дві версії: чи ідіот Горбачов, чи п’яниця Єльцин. Насправді Радянський Союз був розвалений завдяки референдуму українців. Після того, як наприкінці року 90% українців у всіх регіонах, включаючи і Крим, і Донбас, і Луганськ, проголосували за незалежність. Він розвалився як картковий будинок», - сказав Савченко.

Він підкреслює, що українці всю нашу історію переважно програвали, а якщо і вигравали – то зраджували своїй перемозі.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Але оця перемога над імперією зла варта всіх наших поразок у минулому», - резюмував економіст.

Як повідомляв Знай.uа, Загородній розповів про роль США в ядерному роззброєнні України.

Також Знай.uа писав, що Чалий заявив, що США примусили Україну відмовитися від ядерної зброї.