Український державний діяч Микола Маломуж у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, чи можна назвати Україну незалежною.

«На сьогоднішній день я можу констатувати, що ми формально є незалежною державою, юридично – точно так само. Але якщо ми говоримо про фактичні складові... Звичайно, важко визнати, що ми повністю незалежні. Ми завжди залежали від якихось чинників. Зовнішніх, наприклад, східних, Російська Федерація, Сполучені Штати Америки...», - каже експерт.

За його словами, українські політики теж часто залежали від цих чинників, відповідно, від них залежала і держава. Також він зазначив, що окремі регіони України схилялися до західної цивілізації, а деякі – до східної. Маломуж підкреслює, що ці чинники створювали ситуацію, яка була складна для України.

«І жоден, я хочу сказати, лідер не витримав випробування ось тією реальною незалежністю. Тому і держава, я вважаю, не є сьогодні повністю незалежною. Тому що ці фактори, з урахуванням і тіньових відносин, з урахуванням ще потужного криміналу... Це, звичайно, не вільна держава повністю, про що ми мріяли на зорі незалежності», - сказав державний діяч.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, Мороз закликав молодь не їхати з України і будувати тут європейське життя.

Також Знай.uа писав, що Пелюховський розповів, у скільки державі обійдеться День Незалежності.