Економіст Юрій Атаманюк у програмі «Politeka online» розповів, що шведські пенсіонери незадоволені своєю пенсією. За словами експерта, їх не влаштовує, що за пенсію в 1.500 євро їм не вистачає грошей, щоб подорожувати і ходити на концерти.

«Я недавно був в Швеції. У них зараз колосальна проблема. У них обурені пенсіонери, і напруження обурення зростає. Пенсіонери обурені низькою мінімальною пенсією. Я кажу: «Яка ж у вас низька мінімальна пенсія ?». Вони кажуть: «1.500 євро», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, у шведських пенсіонерів 700 євро йде на продуктовий кошик, 200 євро на комунальні послуги, а обурюються вони, тому що на 600 євро в місяць вони не можуть подорожувати, ходити на концерти.

«До цих 1.500 євро у кожного шведського пенсіонера безкоштовна не тільки медицина, а й ліки за направленням лікаря», - підкреслив Атаманюк.

Як зазначив економіст, король Густав сказав, що для таких же показників Україні не треба було нічого робити і навіть революцій. На думку експерта, кожна революція відштовхує країну назад.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк пояснив, чому на Кримській платформі буде мало країн.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк пояснив на прикладі Януковича, чому не можна вести багатовекторну політику.