Двічі голова Верховної Ради Олександр Мороз в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, чому потрібно розвивати місцеве самоврядування.

"Громадянином треба стати. А для того, щоб стати громадянином, треба створити умови. І ці умови розвиваються тільки в місцевому самоврядуванні. Реальному, самодостатньому. Де людина розуміє, що від її політичного рішення залежить добробут її родини, території. Знати, що буде школа функціонувати, амбулаторія буде, і так далі", - сказав Олександр Мороз.

Він зазначив, що в Україні знищені суб'єкти господарювання, що заважає розвиватися селам.

"Жодне питання виробничого характеру в сільській місцевості вирішити не можна. Окремі є підприємства... Ці господарства зберегли виробничі відносини, які були раніше. Перебудували їх вже на інших умовах, забезпечивши зацікавленість людей, які там зайняті. Населені пункти функціонують як потрібно. Ніхто не їде, ніхто не тікає звідти. Так може це треба підтримати?", - додав Мороз.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мороз заявив, що треба домагатися самоврядування такого, яке потрібне для України.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Чаплига розповів, чому не можна навіть рекомендувати громадянам виїхати з країни.