Колишній радник президента Росії економіст Андрій Ілларіонов у програмі «On target з капітаном Гарі Табах» розповів, як потрапив до Путіна. Підключення до цієї роботи сталося випадково, а відхід від неї трапився закономірно, відзначає він.

«Путін, будучи виконуючим обов'язки президента, шукав радника з економічних питань. Як мені сказали, він до цього зустрічався з цілою низкою людей, але з якихось причин він цього вибору не зробив. І коли він зустрівся з десятьма людьми, йому хтось порекомендував зустрітися зі мною. У лютому 2000 року він зустрівся зі мною, ми переговорили три години, після чого він запросив мене стати його радником з економічних питань, на що я відмовився», - розповідає Ілларіонов.

Друге запрошення він теж, за його словами, відкинув.

«Коли він втретє мене запросив, це було вже після двох місяців знайомства з ним, після того як я брав участь з ним у низці нарад і поїздок по країні, досить багато з ним розмовляв. Він слухав мене, ставив питання, я відповідав. Я ставив йому свої питання і слухав його. Я бачив, як він сприймає цю інформацію, як він вчиться, і видно було, що вчиться серйозно. Він серйозно ставився до розуміння, що таке економічна політика, які зв'язки існують, що потрібно робити, щоб домогтися того і іншого результату», - згадує економіст.

Третє запрошення надійшло в квітні 2000 року.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Путін запросив мене, я вже бачив, що це людина, яка серйозно ставиться до проведення економічних реформ, він дійсно хоче відновлення економічного зростання в країні. Це те, чим я займався професійно як економіст протягом попередніх майже двох десятиліть. І я порахував це можливим і необхідним не тільки для себе, стільки для країни», - каже Ілларіонов.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов назвав стратегічне завдання України – перевиховати Росію.

Також Знай.ua повідомляв, що Росс спрогнозував революційні події в Україні.