Яких наслідків Україні варто чекати від візиту німецького канцлера Ангели Меркель? Ситуацію у програмі «Акценти» коментує політичний експерт Олександр Мусієнко.

«Так, в Німеччині змінюється канцлер. Але я думаю, що наступник Меркель буде багато в чому продовжувати ту ж політику. Звичайно, добре було б, щоб Меркель взяла участь у Кримській платформі. Хоча я сподіваюся, що ми все ж заснуємо раду «Україна – Німеччина». Чому б ні? Можливо, вона обміркує наші пропозиції. Так чи інакше, Меркель, я думаю, напередодні візиту президента України в США хоче пояснити позицію Німеччини», - зазначає політолог.

Також він прокоментував значення Кримської платформи для України.

«Важливо те, що ми підіймаємо питання анексії Криму на вищому рівні. Але дуже бажано, щоб цей захід не привело до того, що увага якось прийшла, і знову пішла. Потрібно налагодити системну роботу по різнім аспектам. Зокрема, потрібно забезпечити повернення полонених, наприклад, кримських татар і активістів», - підкреслює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він назвав причину публікації статті Володимира Путіна про Україну саме в цей час.

Також Знай.ua повідомляв, що, на його думку, Ангела Меркель розуміє, що формула Штайнмаєра не буде імплементована в українське законодавство.