Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про те, хто може очікувати зменшення тарифів за електроенергію, а також про те, з якими проблемами зіткнеться держава через зниження цін на електрику.

«Ціни на світло зменшили на 14%. Однак тільки для тих домогосподарств, які споживають не більше 250 кіловат-годин на місяць. Так, з 1 жовтня вони будуть платити 1,44 гривні за кіловат-годину», - повідомила Завальнюк.

У той же час, зазначила журналістка, ті українці, які будуть споживати більше 250 кіловат-годин будуть платити за старою ціною – 1,68 гривні. Завальнюк додала, що такий тариф буде діяти для всієї спожитої електроенергії, а не тільки для того обсягу, який перевищує 250 кіловат-годин.

За її словами, такі фіксовані ціни для побутових споживачів будуть діяти до 30 квітня 2022 року включно.

«Український уряд раптом вирішив знижувати ціну на електрику і газ для населення. Це буде означати, що хтось заплатить різницю. Залишається питання, хто стане тим компенсатором», - говорить Завальнюк.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Журналістка зазначила, що з підвищенням ціни на електроносії, збільшується і ціна на енергію, але держава не має грошей, а отримує їх тільки від платників податків. За її словами, хтось буде платити більше податків для того, щоб усіх в Україні забезпечити дешевою електроенергією.

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк розповіла, як буде розраховуватися ціна на газ восени.

Також Знай.ua писав про те, що Фурса розповів, якою має бути тарифна політика.