У новому випуску програми «in. KYIV» з блогером Катериною Павловою голова асоціації ЖБК та ОСББ Костянтин Киричук розповів, що створення ОСББ - це хороша можливість контролювати фінанси та управління своїм будинком.

«Якщо вірити офіційній статистиці, то в Києві на сьогоднішній момент створено близько двох тисяч ОСББ і близько тисячі житлово-будівельних кооперативів, це форма організації, яка залишилася після Радянського Союзу. Це не так і мало, тому що в Києві приблизно 12 тисяч багатоквартирних будинків і три тисячі з них мають форму організації, а багато хто з них пробували, пробують або будуть пробувати створювати ОСББ», - розповів він.

Киричук повідомив, що ОСББ це хороша можливість отримати контроль над своїм будинком, над фінансами свого будинку і управлінням свого будинку. Довірити цей контроль своєму знаючому сусідові, вважає він, або ж найняти керуючого або керуючу компанію самому, а не ту яку тобі дали у спадок від ЖЕКу. І якщо у вас не створено ОСББ, впевнений він, вас обслуговує бізнес, який вам нав'язують.

«У Києві є багато успішних будинків з хорошими головами, які задають тренд. У них відмінно все налагоджено і безпека, і інфраструктура такі будинки утеплені і термомодернізовані. Це все зроблено недорого, безпечно і красиво, відповідно вартість такого житла зростає. Умови життя в таких будинках зростають і там просто приємно жити. Таких будинків багато і подібних асоціацій теж багато, просто не всі вони активні в міру того, що ринок на сьогоднішній момент не на стільки великий і ці асоціації працюють локально», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Кушнірук, що у нас споживання електроенергії значно зросло, а система залишається стара.

Також раніше для Знай.ua Жук заявляла, що з усіх комунальних підприємств Києва «Київтеплоенерго» найгірший.